Turism, majutus ja toitlustus

Reisimine (travel, travelling) on inimeste vajadus ja suhtlusviis. Põhjused, miks inimesed reisivad, on olnud samad juba mitu aastatuhandet: religioon ja töö, meelelahutus ja puhkus. Nüüdisaegse turismi algeid võis täheldada juba Vana-Egiptuse mereäärsetes puhkepiirkondades, kuhu rajati esimesed supelhotellid. Kaubateede ääres asetsesid majutus- ja toitlustusettevõtted ning kaubitsemiskohad; tolleaegsed transpordivahendid võimaldasid vaid väga aeglaselt edasi liikuda.

Loe edasi

Novembris peatus majutusettevõtetes rohkem turiste kui aasta eest

pressiteade nr 5

Eesti majutusettevõtetes peatus 2016. aasta novembris 216 000 sise- ja välisturisti, mida oli 4% enam kui eelmise aasta samal kuul, teatab Statistikaamet.

Loe edasi

Oktoobris peatus majutusettevõtetes rohkem turiste kui aasta eest

pressiteade nr 139

Eesti majutusettevõtetes peatus 2016. aasta oktoobris 267 000 sise- ja välisturisti, mida oli 7% enam kui eelmise aasta samal kuul, teatab Statistikaamet.

Loe edasi

Septembris majutusettevõtetes peatunud turistide arv suurenes

pressiteade nr 123

Eesti majutusettevõtetes peatus 2016. aasta septembris 257 000 sise- ja välisturisti, mida oli 9% enam kui eelmise aasta samal kuul, teatab Statistikaamet.

Loe edasi

Augustis majutusettevõtetes peatunud turistide arv kasvas

pressiteade nr 116

Augustis peatus Eesti majutusettevõtetes 417 000 sise- ja välisturisti, mida oli 6% enam kui eelmise aasta samal ajal, teatab Statistikaamet.

Loe edasi

Turismist ja majutusest 2015. aastal statistikauuringute põhjal

artikkel
Helga Laurmaa
– Eesti Statistika Kvartalikiri. 3/16. Quarterly Bulletin of Statistics Estonia (lk 100)

Reisimine on jätkuvalt populaarne tegevus. 2015. aastal tehti maailmas 1,2 miljardit mitmepäevast välisreisi, Eestit külastas samal aastal ligi 6 miljonit väliskülastajat. Artikkel annab statistikauuringute põhjal ülevaate välisturistide tehtud kulutuste suurusest, nende transpordi- ja majutamisvõimalustest Eestis, lähteriikidest, kust külastajad tulevad, ja turismi intensiivsusest.

Väljaande kaas

Loe edasi